Top 5 beste fietsendragers van 2020 - De fietsendragerspecialist

Top 5 beste fietsendragers van 2020

Er zijn heel veel fietsendragers op de markt en de keuze is reuze. Wij hebben daarom een top 5 selectie gemaakt van de beste fietsendragers van 2020 die hoog scoorden verschillende testen, artikelen en ervaringsreviews.

fietsendrager Uebler i21

1. Uebler X21

Deze trekhaak fietsendrager staat op stip bovenaan. De X-serie was van 2011 tot 2016 al 24 keer testwinnaar Hij is geschikt voor elektrische fietsen, makkelijk opvouwbaar en er is overal aan gedacht. Hij is niet de goedkoopste, maar maakt dit dubbel en dwars waard.

Laadgewicht:  60 kg
Gewicht drager: 13,5 kg
E-bikes:  Ja

Meer informatie   Aanbod bol.com

 

Fietsendrager Yakima FoldClick 2

2. Yakima FoldClick 2

Ook deze trekhaak fietsendrager staat in veel lijstjes op nummer 1. Hij komt bij de ANWB heel hoog uit de test. Hij is zeer compact en daardoor gemakkelijk mee te nemen. De Yamika FoldClick 2 kan kantelen zodat je de achterklep gewoon kan openen. De fietsendrager weegt maar 14,5 kilo waardoor hij makkelijk te hanteren is.

Laadgewicht: 60 kg
Gewicht drager: 14,5 kg
E-bikes:  Ja

Meer informatie   Aanbod bol.com

 

Fietsendrager Thule EasyFold XT 934

3. Thule EasyFold XT 933

De Thule EasyFold XT 933 is best getest in 2017 door de ANWB. Hij is wat zwaarder dan de nummer 1 en 2 in deze lijst, maar dat is eigenlijk het enige min punt. Hij is nog gebruiksvriendelijke geworden, dan de al erg gebruiksvriendelijke voorgangers.

Laadgewicht: 60 kg
Gewicht drager: 21 kg
E-bikes:  Ja

Aanbod Bol.com

 

Fietsendrager Thule VeloSpace XT 2

4. Thule VeloSpace XT

De Thule VeloSpace XT is al een iets ouder model ondertussen. Hij is niet opvouwbaar, maar dat zijn eigenlijk de enige min punten. Hij zit handig in elkaar en is netjes afgewerkt. Daarom zeker een verdiende plek in deze top 5.

Laadgewicht: 60 kg
Gewicht drager: 18,7 kg
E-bikes:  Ja

Aanbod Bol.com

 

Fietsendrager Hapro Atlas 2 blue Premium

5. Hapro Atlas 2 blue Premium

De Hapro Atlas 2 blue Premium is een stevige drager die ook zwaardere e-bikes goed aan kan. Hij is in te klappen, zelfs de lampen, waardoor hij erg handzaam is en hij is weer een stukje goedkoper dan de nummer 1 t/m 4. Het enige min punt is, dat er redelijk wat kracht nodig is om hem vast te zetten, maar als hij vast zit is hij daarna ook erg stabiel.

Laadgewicht: 60 kg
Gewicht drager: 16,5 kg
E-bikes:  Ja

Aanbod Bol.com

 

Beste fietsendragers van 2020 conclusie

De Uebler X21 is zeker met stip de beste fietsendrager van 2020, doordat hij eigenlijk op alle vlakken goed uit de bus komt. Alles wat daar onder zit, scoort heel hoog. Maar je moet zeker ook eerst goed bedenken wat jouw eigen wensen zijn. Want het kan zomaar zijn dat jouw top 5 lijst er net anders uit ziet op basis van je wensen.