Fietsendrager huren - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager huren

Waarom zou je een fietsendrager huren? Veel mensen vinden het prettig om (ver) buiten de woonplaats een stukje te fietsen. Een fiets ter plekke huren, valt toch vaak tegen en dan is het fijn om je eigen fiets te kunnen meenemen. Op dergelijke momenten heb je een fietsendrager nodig. Je kunt er een kopen, maar wist je dat je ze ook kunt huren?

 

Voordelen of nadelen van huren

Het voordeel van een fietsendrager huren is dat je er verder geen omkijken naar hebt. Je hoeft hem niet op te bergen, wat zeker handig is als je klein behuisd bent. Daarnaast heb je ook geen reparatiekosten mocht er iets stuk gaan. Een nadeel van huren, is dat je hem alleen een bepaalde periode, bijvoorbeeld in de vakantie, gebruikt. Wil je bijvoorbeeld je dochter van school halen die een lekke band heeft dan kan dat niet.

 

Waarop letten bij fietsendrager huren?

Er zijn verschillende manieren om een fietsendrager mee te nemen. De meest gebruikte manier is de drager op de trekhaak te plaatsen. Dan moet je natuurlijk wel over een trekhaak beschikken. Er zijn andere manieren om een fietsendrager te bevestigen. Je kunt deze op de achterklep, of op het dak van de auto monteren. Dit is echter niet ideaal, want vaak moet je hoger tillen om de fietsen erop te krijgen.

 

Gemiddelde kosten van huren

De kosten van het huren van een fietsdrager zijn afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste gaat het om het aantal fietsen. Ten tweede gaat het ook om het soort fiets. Een E-bike heeft een andere fietsendrager nodig dan een gewone stadsfiets. Daarnaast is het aantal dagen dat je drager huurt ook van belang. De prijzen liggen gemiddeld tussen tien en vijftig euro per dag. Je zult echter bij een verhuurder moeten vragen wat de uiteindelijke kosten voor jou zijn.

 

Een fietsendrager huren bij ANWB

Het is niet mogelijk om een fietsendrager te huren bij de ANWB. Je kunt ze wel kopen en de ANWB heeft veel handige tips over de aanschaf en de montage. Een fietsendrager huren bij ANWB hoort echter niet tot de mogelijkheid. Daarvoor moet je bij een gespecialiseerd verhuurbedrijf zijn.