Fietsendrager voor een elektrische auto - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager voor een elektrische auto

Een fietsendrager voor een elektrische auto is in tegenstelling tot een ‘gewone’ auto mogen elektrische auto’s niets trekken. Dat betekent dat ze ook niet voorzien zijn van een trekhaak en dat is weer jammer als je een fietsendrager wilt. Gelukkig mogen elektrische auto’s wel dragen. Een fietsendrager behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

 

Verschil met gewone auto

In principe mag je met een elektrische auto geen aanhanger of caravan trekken. De fabrikant van deze auto’s moet zijn modellen hiervoor laten keuren. Daarvoor moet de auto aan verschillende eisen voldoen en voorlopig beginnen deze fabrikanten hier nog niet aan. In de meeste kentekenbewijzen zal dan ook vermeld staan dat de betreffende elektrische auto geen aanhangwagen mag trekken. Er zijn dan ook geen bevestigingspunten te vinden waarop je een trekhaak kunt monteren.

 

Speciale trekhaak voor elektrische auto’s

In tegenstelling tot trekken, mag een elektrische wagen wel dragen. Dat betekent dat je dus wel een fietsendrager zou mogen monteren. Het probleem waar je dan tegen aanloopt, is dat je geen trekhaak kunt installeren. Tegenwoordig valt dit op te lossen met een speciale trekhaak geschikt voor elektrische modellen. We noemen dit een RMC-trekhaak en deze is geschikt voor een flink aantal elektrische auto’s.

Aanbod van Bol

 

De RMC-trekhaak

De RMC trekhaak is voorzien van een speciale pin, waardoor het onmogelijk is om een aanhanger of caravan aan te koppelen. Daarnaast is deze trekhaak gemakkelijk afneembaar van de auto. Je kunt hem dus gewoon in de kofferbak bewaren als je hem even niet gebruikt. Daardoor hoeven er dus ook geen aanpassingen gedaan te worden aan de auto. Bij deze trekhaak ontvang je een uitgebreide montagehandleiding.

Bekijk een lijst met RMC-trekhaken >

 

Waarop letten bij fietsendrager voor elektrische auto?

Het is van belang dat je kijkt naar de kogeldruk van de RMC-trekhaak. De kogeldruk geeft aan met welk gewicht je de trekhaak maximaal mag belasten. Het totale gewicht van de fietsendrager plus de E-bikes mag niet boven de maximale kogeldruk uitkomen. Daarnaast is het van belang dat de fietsendrager ook op de trekhaak past. De stalen pin in de RMC-trekhaak kan er weleens voor zorgen dat een bepaald type drager niet op de trekhaak past. Dit is vaak een kwestie van uitproberen.

Aanbod van Bol