Fietsendrager wiebelt en draait op trekhaak - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager wiebelt en draait op trekhaak

Wat moet je doen als je fietsendrager wiebelt en draait op trekhaakBij het vervoer van fietsen op een fietsendrager zit er in de fietsen altijd iets beweging. Deze beweging is voornamelijk van de fietsen van links naar rechts. Wanneer deze beweging extreem is, staan de fietsen waarschijnlijk niet goed vast. Dit kan opgelost worden door het strakker zetten van de bevestigingen van de drager op de fiets.

 

Kans op schade bij wiebelende fietsendrager

Het materiaal van fietsendragers is gemaakt om binnen gestelde marges mee te bewegen. Bij bijvoorbeeld een slechter wegdek, wordt de klap op de fietsen op die manier iets verminderd. Hierdoor kunnen de fietsen veilig vervoerd worden, zonder dat er bij een gat in de weg direct schade ontstaat. Wanneer de fietsen en de drager helemaal klemvast staan, is de kans op schade groter.

Shop

 

Oplossing voor een fietsendrager die wiebelt

Wanneer de fietsendrager veel wiebelt op de trekhaak, kunt u kijken naar de volgende oplossing. Zorg er altijd voor dat de drager bevestigd wordt zoals in de handleiding staat. Controleer of de trekhaak en de drager voldoen aan de beschrijving in de handleiding. Plaats deze exact zoals aangegeven en controleer of eventuele borgingen goed zijn vastgedraaid.
Wanneer er op de drager een beugel zit waarmee de drager wordt vastgezet op de trekhaak, kan het een oplossing zijn om de stelbout hierin wat aan te draaien.

Kortom, iedere fietsendrager kent wat speling in de fietsen die erop staan. Dit kan visueel al verminderd worden door geen gebruik te maken van bijvoorbeeld zeilen. Hier kan de wind onder gaan staan, wat zorgt voor bollingen die door de wind in beweging zijn. Daarbij kunnen fietstassen en dergelijke altijd strak afgesloten worden, zodat deze niet gaan flapperen in de wind. Zorg verder dat de bevestigingen gebruikt zijn, zoals bedoeld. De speling die de fietsen dan hebben tijdens het rijden, is normaal.

Bij speling in de fietsendrager op de trekhaak, moet goed gekeken worden naar de bevestiging. In deze koppeling is het zeker niet de bedoeling dat de speling zichtbaar is. Zorg altijd voor goede bevestiging voor een veilig vervoer van de fietsen, uzelf en andere weggebruikers.

Shop