Is een fietsendrager verzekerd? - De fietsendragerspecialist

Is een fietsendrager verzekerd?

Als je met een fietsendrager op vakantie gaat, is het belangrijk om te weten of deze verzekerd is. Een fietsendrager kan immers beschadigd raken of gestolen worden, en je wilt natuurlijk niet voor onverwachte kosten komen te staan. In dit artikel bespreken we of een fietsendrager verzekerd is en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Is een fietsendrager verzekerd?

Of een fietsendrager verzekerd is, hangt af van je verzekeringsmaatschappij en het type verzekering dat je hebt. In de meeste gevallen valt een fietsendrager onder de dekking van je autoverzekering, omdat de drager als onderdeel van de auto wordt gezien. Dit betekent dat schade aan de fietsendrager wordt gedekt bij een aanrijding of ongeval waarbij je auto betrokken is.

Maar let op: de dekking van je autoverzekering geldt vaak alleen voor schade aan de fietsendrager zelf en niet voor de fietsen die erop staan. Voor de fietsen heb je een aparte fietsverzekering nodig, of je kunt deze meeverzekeren op je inboedelverzekering als je ze niet alleen op de fietsendrager, maar ook op de vakantiebestemming gebruikt.

Als je een reisverzekering hebt afgesloten, is het ook mogelijk dat de fietsendrager hieronder valt. Dit hangt af van de voorwaarden van de reisverzekering. In sommige gevallen wordt de fietsendrager meeverzekerd als onderdeel van de bagage, maar vaak geldt er wel een maximumbedrag dat vergoed wordt bij diefstal of beschadiging.

 

Aanvullende verzekeringen

Als je je fietsendrager en/of fietsen goed wilt verzekeren, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Zo bieden sommige autoverzekeraars een aanvullende dekking voor accessoires, waarbij de fietsendrager en fietsen worden meeverzekerd tot een bepaald bedrag. Ook kun je bij sommige fietsverzekeraars een aanvullende dekking afsluiten voor diefstal van de fietsen op de fietsendrager.

 

Tot slot

Of een fietsendrager verzekerd is, hangt af van je verzekeringsmaatschappij en het type verzekering dat je hebt. In de meeste gevallen valt een fietsendrager onder de dekking van je autoverzekering, maar de fietsen die erop staan worden vaak niet gedekt. Het is daarom belangrijk om te controleren welke dekkingen je hebt en eventueel aanvullende verzekeringen af te sluiten als je je fietsendrager en fietsen goed wilt verzekeren.