Trekhaak kopen - De fietsendragerspecialist

Trekhaak kopen

Wanneer u graag een trekhaak drager wilt gebruiken, zal je auto er één moeten hebben of je moet een trekhaak kopen. Niet iedere auto heeft een trekhaak, maar deze zijn los aan te schaffen voor (bijna) iedere auto.

Vaste trekhaak

Wanneer je een fietsendrager wil bevestigen en daarvoor een trekhaak aanschaft, is het belangrijk om te achterhalen wat u precies wilt. Er zijn verschillende soorten trekhaken. Zo zijn er vaste trekhaken, die altijd zichtbaar zijn. Ook wanneer u de trekhaak niet gebruikt, zit deze in het zicht aan de auto. Voordeel hiervan is dat de bumper meer bescherming kent en u gemakkelijk een fietsendrager of aanhanger kunt bevestigen.

 

Afneembare trekhaak

Een andere optie is een afneembare trekhaak. Deze kunt u onder de auto vandaan halen wanneer deze niet in gebruik is. Er zijn zelfs al verder ontwikkelde afneembare trekhaken, waar een antidiefstal beveiliging op zit. Wanneer de (afneembare)trekhaak niet vaak gebruikt wordt, kan dit een mooie oplossing zijn om incidenteel toch gebruik te kunnen maken van een fietsendrager.

 

Trekkracht trekhaak

Voor de aanschaf van is het belangrijk om te letten op de maximale trekkracht van de auto. De maximale trekkracht is terug te vinden in de autopapieren, zo kan een lichtere auto ook een lichter gewicht trekken als een zwaardere auto. Zorg bij het gebruik van de trekhaak dat u goed weet wat de auto mag trekken, het overschrijden van dit gewicht kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

 

Trekhaak kopen

De kosten voor de aanschaf kunnen erg uiteen lopen. Zo is het afhankelijk van de auto, de wensen die u heeft (vast of afneembaar) en eventuele bevestigingskosten. De trekhaak kan niet zomaar op de auto bevestigd worden. Deze moet aan het chassis bevestigd zijn en dat kunt u het beste bij een garage laten doen.
Verder moet er rekening gehouden worden met de trekhaakkabelset, een vereiste voor veilig gebruik van fietsendragers met een verlichtingsbalk, aanhangers, caravans etc. Deze moet exact volgens instructies aangelegd worden omdat anders storingen op kunnen komen in de auto door het (verkeerd) gebruik van elektra.

Shop