Wat is een Fietsendrager - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager

Wat is een fietsendrager?

Een fietsendrager is een gemakkelijk hulpmiddel als je jouw fietsen mee wilt nemen met de auto of caravan. Het zorgt er voor dat je ook op andere plekken veel mobieler kan zijn, door gewoon op je eigen fiets te springen. Zo is het niet nodig deze te huren op een andere locatie. De fietsendrager wordt ook wel fietsenrek genoemd of dakdrager voor op een auto dak.

Soorten fietsendragers

Er zijn veel verschillende soorten dragers. De fietsendrager voor de trekhaak is de meest voorkomende variant. Maar er is ook een dakdrager voor op het dak van je auto, een fietsendrager voor aan je achterklep en fietsendragers voor je caravan. Als je elektrische fietsen hebt is het belangrijk dat je de juiste fietsendrager uitzoekt. Elektrische fietsen zijn namelijk een stuk zwaarder en hebben dus ook een ander soort drager nodig.

Bekijk hier alle soorten fietsendragers.

Waar moet je op letten als je een fietsendrager koopt?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je een fietsendrager koopt. Bedenk eerst op welke plek je de drager wil bevestigen. Zoals hier boven genoemd kan dat op verschillende plekken. Houd er rekening mee dat een trekhaak en dakdragers een maximaal draagvermogen hebben.

Veel dragers zijn gedeeltelijk op te vouwen. Lees goed welke afmetingen de opgevouwen drager heeft en of deze in jouw auto past. Het is handig om je drager te kunnen vervoeren in bijvoorbeeld je achterbak.

Veel dragers zijn uit te breiden met verschillende accessoires, bekijk vooraf goed welke je handig vind en of deze er ook zijn voor de drager die je op het oog hebt.

Als laatste, lees je goed in, in de verschillende modellen, opties en merken op deze onze site. Zodat je een goed overwogen keuze kunt maken.

Bekijk hier de ANWB fietsendragertest.