Fietsendrager Wielhouder - De fietsendragerspecialist

Wielhouder

Er is niks vervelender dan bewegende fietsen op je fietsendrager tijdens het rijden, dus naast banden en riemen is het ook belangrijk dat je de juiste wielhouder gebruikt voor je fietsen.

Waar gebruik je een wielhouder voor?

Een wielhouder wordt gebruikt om een fietsenband vast te zetten aan de drager. Zo zit je fiets stevig vast op je fietsendrager en zorgt er voor dat de fietsen niet kunnen gaan “rijden” tijdens jouw autorit. Je zet de band van je fiets in de gleuf en doet een gesp tussen de spaken door om hem vast te zetten.

Waar moet je op letten?

Bij je fietsendrager zitten standaard wielhouders geleverd. Het kan alleen zijn dat je een speciale fiets hebt met extra dikke of dunne banden. Het is dus handig om eerst goed te bedenken wat je allemaal wil vervoeren met je fietsendrager. Kijk daarna goed welke wielhouders er zijn voor jouw merk drager en welke andere opties er nog zijn. Sommige merken hebben zelfs een wielhouder met vorkbevestiging, deze zijn doorgaan voor dakdragers en schelen aanzienlijk in de hoogte van een fiets zonder voorband.

Aanbod Bol voor wielhouders