Fietsendrager voor de elektrische fiets - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager voor de elektrische fiets

E-bikes hebben een groter gewicht als een niet-elektrische fiets. Dit heeft gevolgen voor de draagkracht die een fietsendrager voor de elektrische fiets moet hebben. Door de bouw van de elektrische fiets, heeft een speciale drager vaak een grotere afstand tussen de wielgoten, zodat de bredere frames gemakkelijker op de drager passen.
Aanbod van Bol

fietsendrager elektrische fiets thuleVoor- en nadelen

Het voordeel voor een fietsendrager voor elektrische fietsen is dat het gewicht van de elektrische fiets(en) gemakkelijk gehouden wordt. Daarbij zijn is de afstand tussen de wielgoten zo gemaakt dat de brede frames van de fietsen goed te plaatsen zijn op de drager. Door deze aanpassingen van de fietsendrager, zijn elektrische fietsen zeer gemakkelijk op de drager te plaatsen en vast te zetten.

Het nadeel is dat een drager speciaal voor elektrische fietsen vaak zwaarder en groter is. Echter is dit nodig om het gewicht of laadvermogen te kunnen dragen en de (vaak) bredere frames veilig te kunnen plaatsen voor vervoer. Hoewel de drager iets zwaarder en groter zal zijn, is deze meestal goed in te klappen. Opslag van de drager wanneer deze niet gebruikt wordt, zal dus gemakkelijk gaan. (Bekijk hoe een fietsendrager voor e-bikes werkt)

 

Waar moet je op letten?

Wanneer een drager voor de elektrische fiets aangeschaft wordt, is het belangrijk om op het laadvermogen van de drager te letten. De drager moet het gewicht van de gewenste hoeveelheid elektrische fietsen kunnen houden om veilig vervoer mogelijk te maken. Het gewicht van de elektrische fiets is gemakkelijk op te zoeken, de fietsendrager geeft het laadvermogen aan. Let hierbij ook op het maximale laadvermogen per fiets, zodat de drager de elektrische fietsen met zekerheid houdt.