Fietsendrager op de dissel - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager dissel

Als je rondreist met de caravan, zijn er verschillende manieren om jouw fietsen mee te nemen. Je kunt ze achterop de caravan monteren of ze simpelweg in de caravan plaatsen. Een andere manier is een fietsendrager dissel op de caravan monteren. De dissel is het metalen stuk tussen de trekhaak van de auto en de caravan.

 

Voor- en nadelen fietsendrager dissel

Afhankelijk van de lengte van de dissel, kunnen er zo’n 2 à 3 fietsen op gemonteerd worden. Het voornaamste pluspunt van de dissel is de stabiliteit en het gemak. De fietsen staan stabiel en er is geen slingergevaar, wat je wel hebt als je de fietsen achterop de caravan plaatst. Bovendien is het eenvoudig te monteren. Je kunt er namelijk gemakkelijk en snel bij. Aangezien het de stabiliteit verhoogt, hoef je dus ook niet trager te rijden. Je kan simpelweg het normale rijtempo aanhouden zonder je verder zorgen te maken over de stabiliteit van de fietsen.

Er zijn twee soorten manier om een fietsendrager op je dissel te zetten. Je kunt een speciale dissel drager kopen, deze bevestig je direct op je dissel. Een andere veel gebruikte mogelijkheid is het gebruik van een dissel hulpstuk. Dit is een soort trekhaak die je op je dissel bevestigd, waarna je een trekhaak fietsendrager er op kunt plaatsen. Het voordeel is dat je de fietsendrager dus zowel op je caravan kan plaatsen, maar ook op de auto als de caravan is afgekoppeld.

 

Waar moet je op letten

Het is belangrijk om op voorhand te beslissen hoe lang de dissel moet zijn zodat de fietsen en de auto elkaar in scherpe bochten nooit raken. Daarnaast controleer je best de maximale kogeldruk. Dit is de kracht waarmee de caravan op de trekhaak van de auto rust. De maximale kogeldruk staat altijd vermeld op de trekhaak of in de voertuigpapieren van de auto. Bedraagt de kogeldruk 50 kg? Dan mag het gewicht op de trekhaak zeker niet meer dan 50 kg bedragen. Hoe lichter de caravan, hoe meer gewicht er vrij is op de dissel. Als je fietsen dus veel wegen, kun je de caravan beter niet volproppen met zware spullen. Bovendien is het ook beter om het gewicht binnenin de caravan over de volledige ruimte te verdelen.

 

Thule superb short V16Thule superb short V16

De Superb V16 bevestig je direct op je dissel. Hij is geschikt voor korte en normale dissels. Met een draaggewicht van 60 kg voor 2 fietsen is hij ook uitermate geschikt voor elektrische fietsen. Door het speciale kantelsysteem is ook de caravanbergruimte goed te bereiken. (ook met fietsen er op) Dankzij het aluminium frame is deze disseldrager erg licht, zodat hij weinig draaggewicht inneemt van je trekhaak. Bekijk ook de

Prijs: € 397,-
Laadgewicht:  60 kg
Aantal fietsen: 2
Gewicht drager: 9,6 kg
Montage:  Dissel

Shop    Productspecificaties >

 

Thule Caravan SmartThule Caravan Smart

De Thule Caravan Smart is het kleinere broertje van de SuperB. Er kan net wat minder gewicht op, maar kan even goed ook de meeste e-bikes aan. Hij is ook weer net wat lichter dan de SuperB, wat net kan schelen voor het gewicht van je trekhaak. De net wat ‘lichtere” specificaties zorgen er ook voor dat de prijs net wat lager uitvalt.

Prijs: € 387,-
Laadgewicht:  50 kg
Aantal fietsen: 2
Gewicht drager: 8,9 kg
Montage:  Dissel

Shop    Productspecificaties >

 

ProPlus disselhulpstukProPlus disselhulpstuk

Zoals boven al beschreven kan een hulpstuk bevestigd worden op het A-frame van je caravan. Het voordeel van de ProPlus is dat het niet nodig is om te boren, je kan het hulpstuk zo aan je dissel bevestigen. Al het bevestegingsmateriaal zit er bij.

Prijs: € 54,89
Montage:  Dissel

Shop    Productspecificaties >

 

ProUser Hulpstuk caravanPro-user Hulpstuk

Pro-user hulpstuk wordt gebruikt om je trekhaakdrager ook op de dissel van je caravan te gebruiken. Let op dat dit hulpstuk geleverd wordt zonder bevestigingsmateriaal.

Prijs: € 41,19
Montage:  Dissel

Shop    Productspecificaties >