Fietsendrager op de achterklep - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager op de achterklep

De fietsendrager op de achterklep zorgt voor groot gemak wanneer u fietsen wilt vervoeren wanneer de auto geen trekhaak heeft, of wanneer de trekhaak al gebruikt wordt door bijvoorbeeld het vervoer van een caravan of aanhanger.

Aanbod van Bol

fietsendragers zonder trekhaak

Voor- en nadelen

Een voordeel van de fietsendrager op de achterklep is dat kenteken en verlichting zichtbaar blijven tijdens het gebruik van de drager. Er hoeven dus geen koppelingen geplaatst te worden bij het gebruik, om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Daarbij blijft de trekhaak ongebruikt, waardoor de fietsendrager ook gebruikt kan worden wanneer een caravan of aanhanger aangekoppeld is. Op deze manier kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de mogelijkheden van vervoer met de auto.

Een nadeel kan zijn dat de fietsendrager hoger zit dan een drager die op de trekhaak geplaatst kan worden. Voor de plaatsing van de fietsen moeten deze hoger getild worden en met name voor zwaardere (elektrische) fietsen, kan dit invloed hebben op het gebruikersgemak.

 

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een fietsendrager op de achterklep is het belangrijk om te weten wat de afmetingen zijn van de auto en specifiek de achterklep. De fietsendrager moet namelijk goed bevestigd worden voor veilig gebruik en alleen met de juiste afmetingen kan gekozen worden voor een passende fietsendrager. De meeste fietsendragers op de achterklep hebben een lijst met automodellen, waar de drager op past. Kijk goed of het model auto hiertussen staat, zodat de drager bij aanschaf ook optimaal en veilig gebruikt kan worden.

Aanbod van Bol    Bekijk de beste achterklepdragers >