Fietsendrager op het dak - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager op het dak

Bij het ontbreken van een trekhaak, of wanneer de trekhaak al in gebruik is, is een fietsendrager op het dak een gemakkelijke oplossing. Wanneer de dakdragers op de auto aanwezig zijn, is een fietsendrager op het dak goed te monteren en zorgt deze ervoor dat de auto optimaal ingezet wordt voor transport.

Aanbod van Bol

dakdrager thuleVoor- en nadelen

Het voordeel van het gebruik van een drager op het dak van de auto is dat de trekhaak en/of de achterklep van de auto vrij is. De auto is dus gemakkelijk toegankelijk via de achterklep en wanneer een trekhaak aanwezig is, kan deze gebruikt worden voor andere doeleinden. Het nadeel is dat er een dakdrager nodig is om de fietsendrager op het dak te kunnen monteren. Afhankelijk van de soort auto, is de drager te bepalen om een stabiele ondergrond te geven aan de fietsendrager. De bevestiging van de fietsendrager op de dakdrager is gemakkelijk uit te voeren.
(Bekijk hoe een Thule dakdrager gebruikt wordt)

Waar moet je op letten?

Een fietsendrager op het dak van de auto heeft dakdragers nodig om op gemonteerd te worden. Het is dus belangrijk dat deze aanwezig zijn, of aangeschaft worden om een drager voor op het dak te kunnen gebruiken. Verder is het van belang om het maximale gewicht van de drager en van de dak van de auto te waarborgen, omdat dit anders grote gevolgen kan hebben voor de veiligheid onderweg, de auto en de fietsen zelf. Afhankelijk van de wensen voor het gebruik van de drager op het dak, zijn er verschillende mogelijkheden voor het transport van fietsen.

Aanbod van Bol