Fietsendrager op je trekhaak - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager op je trekhaak

Een fietsendrager voor op de trekhaak zorgt voor groot gemak voor het meenemen van fietsen op de auto. Een gemakkelijke bevestiging zorgt ervoor dat het gebruik van de fietsendrager snel ingezet kan worden, terwijl het opruimen na gebruik een eitje is.

Aanbod van Bol

 

Fietsendrager op de trekhaak opengeklaptVoor- en nadelen

Een voordeel van een fietsendrager op de trekhaak is de bevestiging. Over het algemeen is de drager gemakkelijk op de trekhaak te plaatsen en vast te zetten. Daarbij is het een ideale hoogte om de fietsen op te zetten. De fietsen hoeven niet hoog getild te worden en de bevestiging van de fietsen op de drager is gemakkelijk uit te voeren.

Een nadeel kan zijn dat bij een fietsendrager op de trekhaak het kenteken of de verlichting niet goed zichtbaar is. Het is hierbij dan van belang dat deze op de fietsendrager zelf zitten en goed gekoppeld zijn voor veilig gebruik in het verkeer.

 

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een fietsendrager op de trekhaak moet er vooraf nagedacht worden over de eisen. Zo kan bij de ene fietsendrager de toegang tot de achterklep geblokkeerd worden, terwijl er ook fietsendragers zijn die door middel van kanteling de achterklep toegankelijk houden.

Wanneer verlichting of het kenteken van de auto door de fietsendrager geblokkeerd worden, is het belangrijk om te zorgen dat deze zichtbaar zijn op de fietsendrager zelf. Zorg ervoor dat de koppeling tussen de fietsendrager en auto mogelijk is, door de goede aansluiting te nemen (of eventueel een passend koppelstuk).
Bekijk de montagevideo van de THULE.

Aanbod van Bol    Bekijk onze top 5 beste fietsendragers