Fietsendrager voor de aanhangwagen - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager voor de aanhangwagen

Een fietsendrager voor de aanhangwagen wordt op de bovenkant van een aanhangwagen bevestigd door middel van dakdragers of een soortgelijk frame. Wanneer het frame goed is, zal de fietsendrager gemakkelijk gemonteerd kunnen worden.

Aanbod van Bol

 

Voor- en nadelen

Een fietsendrager op een aanhangwagen heeft als voordeel dat de ondergrond stabiel is en de bevestiging van de fietsen gemakkelijk gedaan kan worden. Echter kan het een uitdaging worden om de fietsen op de aanhangwagen in de fietsendrager te krijgen. De hoogte en breedte van de aanhangwagen bepalen grotendeels hoe gemakkelijk dit zal gaan. Het gewicht van de fietsen heeft hier natuurlijk ook invloed op.

De fietsendragers op een aanhanger kunnen redelijk wat gewicht aan, waardoor het mogelijk is ook elektrische fietsen gemakkelijk te vervoeren. De bevestiging zal prima gaan, doordat de ruimte tussen de wielgoten groot is en soms zelfs verdeeld kan worden over de gehele breedte van de aanhanger.

 

Waar moet je op letten?

Wanneer er een fietsendrager voor de aanhangwagen aangeschaft wordt, is het belangrijk om te kijken wat de voorwaarden voor bevestiging van de drager zijn. De aanhanger zal de mogelijkheid moeten hebben om de drager te bevestigen, door middel van bijvoorbeeld een frame in de juiste maten of dakdragers.

De mogelijke draagkracht van de drager is goed om te checken, zeker als u zwaardere (elektrische) fietsen wilt vervoeren. Over het algemeen zal dit geen probleem zijn maar de specificaties van de drager zullen hier snel duidelijkheid over geven. Voor de draagkracht is het verstandig om ook de specificaties van de dakdragers na te kijken, zodat het zeker is dat de gehele constructie het gewicht aan kan.

Aanbod van Bol

 

 Foto: aanhangwagens Vermeir BVBA Wezemaal – Rotselaar