Fietsendrager voor de caravan - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager voor de caravan

Een fietsendrager voor de caravan is achterop de caravan te monteren en zorgt voor veilig en gemakkelijk transport van fietsen. Het is ook mogelijk om een drager voor op de dissel van de caravan te kopen. Er zijn meerdere mogelijkheden om de dragers te bevestigen aan de caravan.

Aanbod van Bol

Fietsendrager caravan op disselVoor- en nadelen

Door het vervoer van de caravan is er geen mogelijkheid om een fietsendrager op de trekhaak te zetten. De mogelijkheden die er wel zijn, zijn de drager achter op te caravan te plaatsen of op de dissel van de caravan. Beide mogelijkheden zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden plaats voor twee of drie fietsen. Over het algemeen geeft een fietsendrager op de dissel een stabielere wegligging dan een drager op de achterkant van de caravan.

Het voordeel van de drager op de dissel is dat deze gemakkelijk te monteren en demonteren is. De drager op de achterkant van de caravan moet geplaatst worden door een specialist omdat er met bijvoorbeeld de wandsterkte van de caravan rekening gehouden moet worden. Daarbij wordt in verband met de mindere stabiliteit van de caravan bij een drager op de achterkant van de caravan, aangeraden om de snelheid laag te houden. Voor de drager op de dissel geldt dit advies niet. (bekijk hoe de Thule dissel drager werkt)

Bekijk alle voordelen van een disseldrager

 

Waar moet je op letten?

Bij het aanschaffen van een fietsendrager voor de caravan is het goed om rekening te houden met de stabiliteit van de auto – caravan combinatie en de kogeldruk. Afhankelijk van de auto en de caravan kan de ene fietsendrager een betere keus zijn als de andere. Zorg voor genoeg informatie bij de aanschaf van een fietsendrager en vraag eventueel advies aan een specialist zodat de reis veilig gemaakt kan worden.

Aanbod van Bol