Fietsendrager zonder trekhaak - De fietsendragerspecialist

Fietsendrager zonder trekhaak

Er zijn verschillende soorten fietsendragers, waarbij de soort bevestiging van de fietsendrager op de auto belangrijk is. Als de auto geen trekhaak heeft, of de trekhaak wordt gebruikt voor caravan of aanhanger, zijn er twee andere opties binnen de catageorie fietsendrager zonder trekhaak. Zo kan er gekozen worden voor een kofferbaksysteem of een fietsendrager bevestigd op het dak van de auto.

Shop

 

Fietsendrager zonder trekhaak

Voor- en nadelen

De kofferbaksystemen worden met klemmen en haken op de achterklep bevestigd, waardoor deze stevig op de auto zit. De hoogte van de bevestigde fietsendrager is een gemakkelijke hoogte om de fietsen te kunnen plaatsen en vast te zetten.
Een nadeel is dat de achterklep niet geopend kan worden wanneer de fietsendrager geplaatst is.

Wanneer er voor een dakdrager gekozen wordt, is deze vaak gemakkelijk te bevestigen. De fietsendrager zit de achterklep niet in de weg en het zicht tijdens het rijden is open.Het plaatsen van de fietsen kan een uitdaging zijn. Voornamelijk de zwaardere (elektrische) fietsen, moeten hiervoor erg hoog getild worden.

 

Dakdrager

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een fietsendrager zonder trekhaak, is het van belang om te kijken of de afmetingen van de auto geschikt zijn voor het type fietsendrager dat gekozen wordt.

Daarbij is het goed om vooraf te bedenken wat de gestelde eisen aan de fietsendrager zijn. De capaciteit, maar bijvoorbeeld ook het gemak tijdens het plaatsen van de fietsen of de fietsendrager. Afhankelijk van de gestelde eisen, kan een keuze gemaakt worden tussen een dakdrager of een achterklepsysteem. Waarbij de aanvullende wensen de doorslag kunnen geven om een bepaalde fietsendrager aan te schaffen.

Shop