Soorten fietsendragers - De fietsendragerspecialist

Soorten fietsendragers

  • Home
  • Soorten fietsendragers

Welke verschillende soorten fietsendragers zijn er?

Er zijn eigenlijk twee belangrijke vragen als het gaat om welke soort fietsendrager voor jou goed is. Als eerste de vraag; op welk voertuig moet de fietsendrager geplaatst worden? Een auto, caravan of een camper? Op het dak, trekhaak of achterklep? En als tweede; wat voor fietsen wil je allemaal vervoeren? “Gewone fietsen” of elektrische fietsen? Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten fietsendragers en als je deze vragen al kan beantwoorden, vind je je weg al een stuk sneller naar het juiste exenplaar.

 

Fietsendrager trekhaak

Fietsendrager op je trekhaak

Dit is één van de meest voorkomende soorten fietsendragers die gebruikt wordt. Ze worden ook wel trekhaakdragers genoemd en zijn gemakkelijk te bevestigen. Het enige wat je nodig hebt is een trekhaak die het juiste gewicht van de fietsendrager en fietsen kan dragen. Het enige nadeel kan zijn, dat de achterklep vaak niet meer open kan.

Meer informatie    Aanbod van Bol.com

 

fietsendrager achterklep

Fietsendrager op de achterklep

Heb je geen trekhaak of gebruik je deze al voor een aanhanger of caravan, dan biedt de achterklepdrager uitkomst. Met klemmen en haken wordt deze aan je achterklep bevestigd. Omdat elke soort auto wel een verschillende achterklep heeft is het wel belangrijk dat je goed kijkt welke op jouw auto past. Het zijn vaak lichte rekken en ze zijn vaak ook een stukje goedkoper dan andere soorten fietsendragers.

Meer informatie    Aanbod van Bol.com

 

Dakdrager

Dakdrager

Heb je geen trekhaal of vind je het gewoon handiger dat de fietsen op het dak staan kan dat met een dakdrager. Voordat je een dakdrager koopt is het belangrijk dat je goed kijkt wat voor systeem er op je auto past. Veel auto’s hebben al een dakrails, waar de dakdrager op bevestigd kan worden. Heeft jouw auto die niet, dan zijn er ook systemen die op een auto zonder rails te bevestigen zijn. Het voordeel van een dakdrager is dat je per fiets de drager koopt. Dus heb je een kinder fiets en een mountainbike dan koop je de dakdragers die daar voor geschikt zijn, deze passen dus altijd perfect. Dit is ook gelijk een nadeel, want je bent minder vrij om een ander formaat fiets mee te nemen. Ook kan het plaatsen van zware fietsen op het dak onhandig zijn.

Meer informatie    Aanbod van Bol.com

 

Fietsendragerhoes

Fietsendrager op de caravan

Er zijn verschillende soorten fietsendragers die op een caravan kunnen. Allereerst is het handig om te bepalen op welke plek de fietsendrager moet komen. Op de dissel, tussen de auto en de caravan in. Fietsendrager op de achterwand. Of je zet de fietsen in je caravan zelf. Alle opties hebben voor en nadelen. Let wel altijd goed op dat je caravan niet meer dan 75% van je beladen auto gaat wegen.

Meer informatie    Aanbod van Bol.com

 

fietsendrager elektrische fiets

Fietsendrager voor elektrische fiets

Als je een keuze hebt gemaakt voor de plek waar jouw fietsendrager moet komen is een ander belangrijk punt of je elektrische fietsen hebt. Deze zijn namelijk een stuk zwaarder dan andere fietsen. Het is dus belangrijk dat jouw soort fietsendrager het gewicht van jouw elektrische fiets aan kan. Als je maar één elektrische fiets hebt, zijn er soorten fietsendragers die dit gewicht aan kunnen. Maar er zijn tegenwoordig ook veel soorten fietsendragers speciaal gemaakt voor elektrische fietsen.

Meer informatie   Aanbod van Bol.com

 

fietsendrager aanhanger

Fietsendrager voor aanhanger

Een fietsendrager voor de aanhangwagen wordt op de bovenkant van een aanhangwagen bevestigd door middel van dakdragers of een soortgelijk frame. Wanneer het frame goed is, zal de fietsendrager gemakkelijk gemonteerd kunnen worden.

Meer informatie   Aanbod van Bol.com